Taal met heel je lijf en leden

Hoe kun je op een leuke manier met je taalmaatje Nederlands oefenen? Een taalworkshop en theatervoorstelling in één, dat is wat we aanbieden.

Jarenlang hebben de spelers van Theatergroep De Koning Speelt voorstellingen gemaakt voor Nt1 en Nt2 en werkten zij mee aan tv-producties voor Etv. Inmiddels is het landschap van taal leren verandert. Zo zijn de taalmaatjes en taalcoaches een groot succes in inburgerland. Om deze groep wat handvatten te geven om leuke gesprekken te kunnen voeren in het Nederlands, is deze theatrale workshop gecreëerd.

Taal met heel je lijf en leden, De Koning Speelt

 

Ik wil jullie bedanken. Ik ben nog maar een half jaar taalcoach en ik merk dat ik zo serieus met de taal bezig ben.
Door jullie workshop zie ik dat ik op een veel lossere manier en creatiever met taal om kan gaan.
Ik had dit zo nodig.

 

(taalcoach bij Samenspraak Leusden)

theatervoorstelling Nt1, De Koning Speelt, Taal met heel je lijf en leden
De Koning Speelt, theatergroep, taal met heel je lijf en leden, Nt1

In de workshop wordt getoond hoe je met een simpele woordenschat kunt spelen, waardoor taal veel meer gaat leven Dat kan overal: aan de keukentafel of tijdens het wandelen. En je hoeft er helemaal geen acteur voor te zijn om dat te kunnen.Het is de bedoeling dat ze zelf ervaren hoe makkelijk je grappige situaties kunt bedenken en pret kunt beleven aan rare gesprekken door de gegeven situaties.

Op theatrale wijze worden voorbeelden gegeven, waarna de taalmaatjes en taalcoaches zelf nog meer zinnen en woorden bedenken, die ze later met elkaar oefenen in een spel. Het spel wat ze maken is een kaartspel, wat ze thuis kunnen gebruiken om tot leuke gesprekken te komen. En wat altijd weer aan te passen door nieuwe kaartjes te maken. Het is voor alle niveaus werkbaar en leuk. De toeschouwer kan bij de workshop dus én ontspannen kijken en lachen om de acteurs én ze mogen zelf hun creativiteit aanboren. Dubbel plezier.

Meer informatie over deze interactieve voorstelling? Vraag de digitale brochure aan.
Wij sturen u het graag toe.