OVER DWARS ENZO!
In Over Dwars Enzo! (O.D.E.) neemt presentator Jan-Willem van Balen ons mee naar mensen, die laten zien dat het mogelijk is een duurzamere en zorgzamere maatschappij te bouwen. Deze mensen noemen we Andersdoeners of Frisdenkers*.
Interviews wisselen af met grappige sketches. Duurzaam en zorgzaam is vanaf nu sexy & fun!
(februari 2019 is de kick-off voor het crowdfunden van de te maken pilot, stay tuned...)

LEUK? Ja, leuk!
De taal die we kiezen is entertainment. Want entertainment is voor velen de cocktail om te ontspannen. Bovendien zijn er genoeg programma's over duurzaamheid en docu's over leuke sociale initiatieven. Nu wordt het tijd om dit te vertalen naar een programma waar je ook nog een beetje om kunt grinniken.
Dat de sociale verdeeldheid toeneemt en het ecosysteem verstoord is, weten we. Dat er heel veel mensen bezig zijn om te laten zien hoe het anders kan, dat weten niet zo heel veel mensen. Misschien ook, omdat de media vooral negatieve berichtgevingen laat zien.
Daarom gooien we het in 'Over Dwars Enzo!' over een andere boeg: een leuk tv-programma, waar je om kunt lachen en waar je nog wat van opsteekt ook. Bouw met ons mee. Steun de crowdfundactie voor het maken van de pilot en wordt zo medelouwler.

-
*Andersdoeners gaan vaak tegen de stroom in, gooien hun leven drastisch om en zetten zich in voor de natuur en/of voor de mens zelf.
We kunnen legio Frisdenkers opnoemen, als voorbeeld hiernaast Roeland Lelieveld, maar onder hier volgen er nog een paar:
- Maurits Groen, duurzaam ondernemer
- Raphael Fellmer, documentairemaker
- Danah Zohar, natuurkundige
- José Mujica, ex-president
- Anita de Wit, duurzaam ondernemer
- Thorkill Sonne, sociaal ondernemer
- Benjamin Zander, orkestleider
Wil je weten wat zij doen? Steun de pilot en we laten het je zien. Dank je wel.


-
Roeland Lelieveld liep op zijn 19e stage in Kenia. Hij zag de droogte, maar nog meer de mogelijkheid om het land weer groen te maken. En dat is nodig, niet alleen in Kenia natuurlijk, maar je moet ergens beginnen... Op zijn 25e had ie 20.000 euro gespaard en ging daarmee terug naar Afrika. Zijn ouders zeiden: 'Nee, je gooit je geld weg! Doe dat niet'. Maar hij ging en kocht zo'n 20 voetbalvelden aan dorre grond. En nu jaren later zijn het er meer dan 80 voetbalvelden en groeit het er rijkelijk.