Maandag Ochtend Blog

 

 

Hier verschijnt iedere twee weken een portie goed nieuws. Een hart onder de riem voor al diegene, die willen louwlen aan een mooiere wereld.

Zo start je de week met een dosis lef in je donder, waar je baas u tegen zegt.

De maandagochtend is nog nooit zo leuke geweest!

Wil jij ook de MAANDAG OCHTEND BLOG ontvangen? Vul dan even je e-mailadres in en je ontvangt een reminder.

5 reacties

 1. Beste Jan-Willem,

  Ik vind het erg leuk dat je me ‘gevonden’ hebt en wat van je hebt laten horen. Het doet me deugd dat je je draai gevonden hebt en doet waar je goed in bent. Op de basisschool heb ik je gekend als een kwetsbare maar ook talentvolle leerling, vol fantasie en creativiteit. (Volgens mij drumde je toch ook op feestjes?) Je vertelde me vóór en na de lessen wel eens waar je mee bezig was. Achteraf is het natuurlijk makkelijk gezegd maar ik heb toen écht al gedacht dat je het theater in zou gaan. Ik heb natuurlijk wel meer kinderen in de klas gehad die leuk toneel konden spelen maar niet met die passie en improvisatie die jij er in stopte. Nu ik je blog gelezen heb, snap ik beter waar die passie vandaan komt, alhoewel ik vind dat je jezelf tekort doet als je zegt dat je de rest van de week gewoon weer een mietje was. Voor zover ik me kan herinneren vonden veel kinderen uit de klas je ook leuk als je niet toneel speelde… Een van de dingen die ik belangrijk vind in het onderwijs is dat je er uit haalt wat er in zit en dat is niet alleen op kennisgebied. Zeker zo belangrijk is je ontwikkeling als mens, dat je iemand BENT en dat je je geaccepteerd voelt. Met waar jij nu mee bezig bent lever je een waardevolle bijdrage. Als ik in de gelegenheid ben, zou ik wel eens zo’n voorstelling willen zien.

  Hartelijke groeten van je oude schoolmeester Jeroen Stam

  • Wat leuk, Meester Stam, dat u eventjes hier kwam kijken!
   Natuurlijk was het niet zo zwart/wit. De uitspraak ‘ma tot do was jij de underdog en op vrijdags was jij de held‘ komt van Corina Thijs, waar ik nog steeds bevriend mee ben. Zo zie je maar! 🙂 Ze was trouwens vaak een slachtoffer, die van mij mee moest doen, als ik een tegenspeler nodig had. Haha.

   Toch heeft u die weg voor mij vrijgemaakt. Ik leefde naar die vrijdagmiddagen toe. Ik oefende dan mijn sketch thuis voor de grote spiegel van mijn zus. Soms met mijn oranje plastic microfoon, die ik voor Sinterklaas gekregen had. Ik bereidde het heel serieus voor, want het moest wel goed zijn. En om te lachen, ook niet onbelangrijk.
   Al met al, ik wou maar even zeggen: bedankt!

   Als er nieuwe voorstellingen zijn, dan laat ik het weten via deze site en de blogs. Lijkt mij super u dan weer eens te zien.

   Grote groet, Jan-Willem

 2. Ik wil iets graag delen wat mij een paar dagen bezighoudt…. Het afgelopen weekend las ik het boek ‘7 leiderschapsstijlen’, prachtig boek waarin ik continu mijzelf spiegelde. Een hoofdstuk begon met de vraag….
  Stel dat je vandaag weet dat je nog precies, datum en tijd zijn bekend, te leven hebt. Nog 3 jaar en dan punt uit.

  Nu, mijn vraag aan jou is…. wat zou je nu direct anders gaan doen? Welke dingen zou je nu veranderen in je leven, nu het nog kan en waar je al zolang van droomt? Hoe zou je leven er vanaf vandaag uitzien als JIJ nu beslist je leven te veranderen? Rigoreus of niet maar ik geloof dat we allemaal ons leven anders gaan leven wanneer we dit doen. Nieuwe keuzes, uitdagingen, dingen die voorheen eng leken smelten ter plekke weg. Mijn volgende vraag aan je is….Waarom wacht je daarop en waarom verander je je leven nu niet?? Wat heb je te verliezen? Wat maakt dat jij met een enorme glimlach op je leven terugkijkt? Doe het nu!

  Misschien is dit een idee voor een voorstelling?

  • Eerlijk gezegd zou ik heel veel hetzelfde laten: Ik heb Fluitend Opstaan opgezet, omdat ik de wereld wil laten zien hoe veel mooie dingen er aan het veranderen zijn.
   En daar ga ik een voorstelling over maken.

   Maar Margrethe, wat zou jij doen..?

Reacties zijn gesloten.