De Ongeschreven Wet

Een muzikale voorstelling over eenzaamheid, schaamte en geheimen. Uitgevoerd door 1 muzikant en 1 acteur.

Negatieve waardeoordelen liggen vaak ten grondslag aan innerlijke eenzaamheid, dat lijkt bijna een ongeschreven wet. Maar het is juist doorsnee menselijk. En het zou je verbazen door hoeveel mensen dit als probleem wordt ervaren: jezelf wegcijferen, omdat je denkt dat je niet voldoet aan de norm.

schaamte

Het verhaal


Deze voorstelling gaat over drie buren, die wonen tussen de akkers en de weilanden ergens in Nederland. Ze hebben zich teruggetrokken van de maatschappij, alle drie met hun eigen geheim en schaamte. Ze hebben onderling ook geen contact, totdat buurvrouw Edwina op een dag voor de deur staat met een hulpvraag. Dat is de ommekeer voor hen alle drie. Een confrontatie zorgt ervoor dat ze met de billen bloot gaan. En wat blijkt? Ze hebben met elkaars geheim veel minder problemen dan met die van henzelf. 

Reacties van coaches werkend bij Alescon (Drenthe) na het zien van de voorstelling:

  • De spelers zijn in staat om op een vermakelijke manier een serieuze boodschap over te brengen… Het zet je toch wel aan het denken…” – Carmen Peters.
  • Het laat ons op een leuke manier zien dat je niet bang hoeft te zijn voor de ‘beperking’ die je mogelijk hebt. Vaak beperk je jezelf door je beperking weg te drukken voor anderen. Durf de hulpvraag te stellen. Er zijn altijd mensen in je omgeving die bereid zijn een helpende hand te bieden” – Gerrit Koster
  • Live muziek en toneel gaan verder, de mannen lieten bij ons binnenkomen wat de mens achter de belemmering beleeft. Met humor en kwaliteit gebracht, een verademing.” – Wieger Jan Kooij

Meer informatie over de voorstelling? Vraag de informatiefolder aan.

Eén reactie

  1. De ongeschreven wet was de start van de week tegen de eenzaamheid in Zoetermeer.Een stuk waarin op een luchtige manier eenzaamheid is besproken en weergegeven. Met een lach en een traan. Wat mensen weer aan het denken zet wat eenzaamheid inhoud en wat zij er zelf aan kunnen doen om een ander te helpen.

Reacties zijn gesloten.